31 Temmuz 2010 Cumartesi

DEĞİŞİM YOLUNDAKİ YEŞİLOVACIK

Bir yerde yapılmaya başlayan ticari,sanatsal zirai,sanayi,sanatsal ,kültürel, çevresel her türlü etkinlik;  içeriği oranında ve halkın iştiraki ile  o yerin gelişmesinde önemli katkılar sağlar.
Toplumun içerisinde bulunan duyguların ve bilinç altındaki düşüncelerin hayat ile buluşmasını sağlar. Faailyetlerin içtenliği ve iyi niyeti Güzel geleneklerin yerleşmesini topluma uygun olmayanların da haytımızdan çıkmasını sağlar.
Aynı zamanda  topluımun kaynaşmasını hızlandırır. Barışı ve sosyal dayanışmayı kuvvetlendirir. Yetenekli ve becerikli insanlarımızın toplumda yerini almasına kendisini ifade etmesine vesile olur. İnsanlarımıza ve içinde bulunduğu topluma  yeni bakış açıları kazandırı.Toplumu gelişme yönünde motive eder. Kişleri yüreklendirir.geleceğe ümitle bakmasını kendisinin bir değer olarak toplumda önemli olduğunu hissettirir.
Sadece kendi içinde kişisel değerleri değil çevresinde bulunan ve o zamana kadar farketmediği ya da değer yükleyemediği kaynakları değrlendirmeye başlar onlara anlam yükler. Bu da bireysel ve toplumsal olarak bir güç olduğunu  farketmesini sağlar.

Yeşilovacık tarihsel olarak dışa açık bir belde olmasına rağmen dünya  ile karşılaştıdığımızda gelişme yönünde  zayıf kalmıştır. Bu hiç  bir şey olmamıştır olarak algılanmasın.Gerekli hıza erişememiştir. Bünyesinde barınan bütün kaynaklara rağmen anlamında. hem insani hem coğrafi kaynaklar olarak bazen bir devlette olabilecek kaynaklar bir beldede mevcuttur.

Aslında halkımız çok dinamiktir. Dışa açık ve medeni cesareti çok kuvvetlidir.Kendisini ifade etme konusunda cesareti yüksektir. Ama bakış açısı olarak gelişmekte yavaş kalmış ya da önü açılamamıştır.

Tarihinde ithalat ihracat yapılan,gümrüğü nufus dairesi orman işletmesi  mahkemesi mevcurt iken şu an belde olarak son yıllarda uzun bir duraklamadan sonra; başta köy statüsünden belde statüsüne geçmesi,belediyenin kurulması, kent anlamında büyük gayretler. aynı zamanda şehircilik olarak geçte olsa elektrik su  gibi alt yapıların yapılması kent kimliği olarak önemli bir adım. Sonrağı barınağın yapılması Tekrar bölgeyi modern bir liman havasına sokmuş ,zaman zaman gelen yatlar ,maden taşıması için kullanılan gemilerin yanaşması aktif bir liman algılanmasını sağlamıştır.

Son zamanlarda yine belde de yapılan anneler günü ,etkinlikleri.düğünlerimizin az çok ta olsa belediyemizin önünde bir adres olarak ta olsa daha düzenli yapılmasını sağlamış.Düğünlerimiz mevlütlerimiz  ve diğer  törenlerimiz  daha birlikte kutlanır oldu.

Silifke Antalya duble yolunun bitmesi ile bölgenin ekonomik ve sosyal imkanların da hızlı bir değişim olacak.Belde başka boyuta geçecektir. Şimdiden bunlara göre hazırlık yapılması gerek.Daha bilinçli ziraat balıkçılık son yıllarda gelişen zanaat ve ticaret ile özellikle turizmde  önemli atılımların olacağını düşünüyorum.
Belde gençşleri bu konuda halk eğitim ile işbirliği ile bilinçlendirilebilir. Üniversite ile işbirliği yapılabilir.

 2 Ağustosta şiir dinletisi  ve müzik  programı var organize eden arkadaşları tebrik ediyorum. Kültürel ticari ekonomik sosyal yapabildiğimiz kadar etkinliği yapmamız lazım.
Şiir dinletisi,anneler günü,babalar günü,mevlüt, düğün,kütüphane,konferans, çeşitli toplantı, bunlar hep kentli olma yolundaki müjdelerimiz.Değişim yolundaki ümitlerimizi pekiştiren izler. Herkesi tebrik ediyorum

1 yorum:

  1. UMUTLU OLMAK UMUTLU YAŞAMAK GÜZEL BİR ŞEY ANCAK YEŞİLOVACIK NE ŞİMDİKİ YÖNETİM ANLAYIŞI NEDE DAHA ÖNCEKİ İKİ YEREL YÖNETİCİNİN YÖNETİM ANLAYIŞIYLA İLERİYE GİDECEK BİR NOKTADA DEĞİL.ÇÜNKÜ YEŞİLOVACIK'IN ELEKTRİK VE TLF ALT YAPISI,BU GÜN LİSENİN OLDUGU OKUL VE NİCE HİZMETLER 1970 LERDE ALİ PINAR TARAFINDAN YAPTIRILMIŞ OLUP YEREL ANLAMDA HİÇ BİR ATILIM İÇİNE GİREMEMİŞ BİR YEŞİLOVACIK VAR ŞU AN KARŞIMIZDA.DÜŞÜNÜN MODERN ANLAMDA YEŞİLOVACIĞIN BİR ÇARŞISI ŞU AN YOK.BELDE MERKEZİNİ OVACIK MERKEZİN 2000 METREKARE ALANINA SIKIŞTIRMAK BELDENİN HALA KÖY GÖRÜNTÜSÜNDEN UZAKLAŞAMAMASINA NEDEN OLUR.YIKIN BÜTÜN SINIRLARI.TAŞIYIN ÇARŞIYI GELİŞMEYE MÜSAİT BİR ALANA BAKIN OVACIK NE KADAR DAHA FAZLA HIZLA GELİŞİR.BİR ÖNERİ YASAL SIKINTI YOKSA ŞİMDİKİ FUTBOL SAHASININ OLDUGU ALAN VE ÇEVRESİVE YOLUN KARŞISINDAKİ ALANIN KAMULAŞTIRLMASI YAPILARAK MODERN BİR ÇARŞININ KURULMASI

    YanıtlaSil